februar 1

0 comments

Har du gått på trynet, og gitt opp?

By anneireneenge

februar 1, 2021


Du kjenner følelsen ikke sant? Du har bestemt deg, og setter i gang! Med alt! Legger om kostholdet, starter å trene, legge deg til "rett tid", mindre TV - ja det meste i din livsstil skal endres.

Det holder i en uke. Maks to. Så oppdager du at f***. Dette ble altfor heavy. Ikke sjans at du klarer å trene en time sju dager i uka. Det kom en bursdag i veien for "ikke spise sukker"-planen, og dagene er altfor korte. Du kommer deg ikke i seng til "rett tid".

Fortvilelsen og følelsen av å ikke lykkes nok en gang siger innover deg, og du synker hen i sofaen, spiser usunt midt i uka, og lander ikke på puta før godt over midnatt. Tanken "jeg kommer aldri til å klare dette" siger innover hjernebarken som en grå tjukk tåke. 

Blir livet ditt bedre av at du synker hen i selvmedlidenhet og banker deg selv opp? Endre det livsstilen din? Det skjer ikke. Faktisk blir bare ting verre. Jeg har noen tanker om hva som skjer. Du har starta med altfor mange endringer på en gang for å nå målet ditt! Og jeg har også havna delvis i den felle nå. I min 30 dagers challenge som jeg lovet å dele med deg, og være ærlig om både opp og nedturer.

Jeg hadde tikket av tre ting som skulle endres.  

  • Steppe opp treninga. Både kvalitet og mengde
  • Stramme inn kostholdet tilbake til det gode jeg hadde tidligere i høst. Ingen kur på meg - ferdig med det.
  • Legge meg tidlig - puta skulle oppsøkes før kl.23.

Nå er jeg snart to og en halv uke og jeg oppdaget følgende: Treninga er greit i gang, kosthold.....mmmmmm..... der har jeg en vei å gå, og hvordan i himmelens navn skal jeg kunne finn puta før kl. 23. Innsikten gjorde meg flau langt inn i hjerterota, men det hjalp ikke. Så hva gjorde jeg da? 

Jeg endret planen! Ikke målet!

Målet er å komme i god form og få det skallet som kalles kroppen inn i alle de lekre klærne i klesskapet på en måte som er til min fordel. Det står fast. Har skal ikke kjøpes en tråd for å passe til min nye størrelse. Ikke f***.

Derfor blir det å endre planen! Jeg skjønner at der jeg er nå så må jeg ta en ting av gangen som hovedfokus. Vet du at FOCUS kan også står for "Follow one course until succesful".  

Derfor velger jeg å starte med treninga. Hvorfor? Det er mest gøy! Dessuten så vet jeg av erfaring at når jeg trener godt så spiser jeg bedre. Så da "lurer" jeg med meg kosthold i samme slengen. Uten at jeg har det som hovedfokus! Smart eller smart?

Så da passer det fint at jeg har en 14 dagers treningschallenge. 14 dager med en litt annen vinkling enn du noen gang  før har vært med på! Jeg sier det bare, den funker fjell! Lyst å vite mer om den? Trykk på knappen under!

anneireneenge

Anne Irene

Leder, MAER-coach, sportsnerd og hjertemenneske. Tøff og myk på samme tid. Mer som en termos; kan virke kald og har utenpå, men varm innvendig. Levende opptatt av sport, trening, god livsstil. Elsker å hjelpe folk med de utfordringene de har om det er den totale livsstilen eller om det er utfordringe r med trening. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>