mars 8

0 comments

Det er hodet og ikke kroppen som har «skylden»

By anneireneenge

mars 8, 2021


Sorry to say, men det er ikke kroppen som svikter deg når du gang etter gang gir opp treningen du hadde planlagt. Du er kanskje drittlei alle treningsguruer som viser deg alle gode økter som skal gi deg formen du drømmer om. Det er de gode til, men de glemmer noe. De forteller deg ikke at det er hvert fall er 5 grunner til at du mislykkes (ikke lykkes) med treningen! 

1. Du går ut i «100» og kjører på altfor hardt.

Nå har du omsider kommet deg over dørstokken, og «da skal det trenes ja». Du setter i gang med hard og tung trening fra dag 1, og du trener hver dag. Blodsmak i munnen og så stiv at du så vidt karrer deg ut av senga. Det går på ren og skjær viljestyrke. For «litt vondt» må man tåle. Det blir ikke uten blod, svette og tårer. Dette holde i 1 uke, kanskje 2. Så er det nok en gang tilbake i godstolen, med enda mer dårlig samvittighet og nederlagsfølelse enn før du startet.

2. Du starter å trene (igjen) fordi du «må», «burde», «skulle».

Myndighetene sier det, avisene sier det, livsstilsprogrammene på TV sier det, og ja, forskning sier at det er lurt for helsa å trene. Dette vet du så inderlig godt, og derfor så starter du opp med friskt mot å trene. Fordi du må. Problemet er at dette er ytre faktorer som ikke tenner noen indre gnist og flamme. Så da finner du «gode» unnskyldninger for å ikke trene, og havner like fort på sofaen igjen.

 

3. Du har ikke egentlig bestemt deg for at du vil trene

Dette handler om at du ikke har tatt valget. Det henger nok sammen med punkt 1 over. At dette er mer en plikt enn drevet av en indre motivasjon. Så du tar en tur i ny og ne og tar heller en tur på kafè, hvertfall når det er «lov» i disse koronatider, og tenker at trene det kan jeg gjøre i morgen. 


 4. Du synes ikke det er gøy med trening!

Hvorfor i himmelens navn skal du ut å trene? Hva er vitsen med å slite seg ut, og så er det ikke noe gøy en gang? Du har en ide om at du må løpe, trene styrke på senter og slite. Det er jo det som vi oversvømmes av  fra alle PTér og andre treningsguruer i raske briller og tigths. De synes det er gøy ja, men ikke du. Så da klikker du vekk innlegget og finner igjen Netflix mens den grå skyen av dårlig samvittighet og negativt selvsnakk stadig blir mørkere. 

 

5. Du har ikke skjønt at dette handler om mindset og ikke fysikken.

For du er fullt i stand til både løpe, sykle, gå på ski, svømme og trene sirkeltrening med kroppen din. Det er null problem. Se på de 4 forrige punktene over. Hva handler de om? Jo om HODET DITT!!! Det er der problemet ligger. Og det er ingen som har fortalt deg hvordan du kan komme deg rundt dette.Jeg er heldig. Jeg har lært meg en måte som funker som ei kule.

Den hjelper meg rundt dette, og jeg har allerede hjulpet en god del andre til å bruke den også. Det handler om å se hva som alltid stopper deg, hvordan du vil det skal være. Det handler om å sette seg mål, og om å finne ut hva som er GØY. Det handler også om å være snill med seg selv, og om å endre hele synet på hva trening er for deg.

Tar du sjansen på teste? På å gi deg selv enda en sjanse?

Jeg har en annerledes challenge for deg. 14 dager som er helt annerledes enn alle andre treningschallenger. For her handler det mer om hodet ditt, enn om kroppen. Ta det med ro. Den får også det den skal, men det kommer som et hyggelig og godt resultat av det vi gjør med hodet ditt. 


anneireneenge

Anne Irene

Leder, MAER-coach, sportsnerd og hjertemenneske. Tøff og myk på samme tid. Mer som en termos; kan virke kald og har utenpå, men varm innvendig. Levende opptatt av sport, trening, god livsstil. Elsker å hjelpe folk med de utfordringene de har om det er den totale livsstilen eller om det er utfordringe r med trening. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>